MINI-CURS GRATUIT
 

POVESTEA MEA

Ce face un om să fie antreprenor? Există vreo formulă, vreun element special? E musai să te naști într-o familie în care ai exemplul antreprenoriatului? E chiar atât de important să fii susținut? 

Cel mai probabil, toți ne-am pus măcar una dintre întrebările de mai sus. În timp ce unii caută răspunsurile în altă parte, alții aleg să le creeze.

Eu am fost printre cei care au decis să-și scrie propriile răspunsuri. Am refuzat să cred că nu poți ajunge departe în viață bazându-te doar pe tine însuți, pe munca proprie.

Așadar, povestea mea începe cu mine plecând dintr-un mediu în care antreprenoriatul era o limbă străină, ceva ce făceau doar nepoții altora sau cei care căutau în curtea vecinului resursele necesare (sau cel puțin asta mi s-a spus de-a lungul timpului). Pun accent pe verbul a pleca pentru că am făcut tot posibilul să nu rămân acolo, iar asta imediat după primul eveniment de dezvoltare personală la care am fost, când aveam doar 16 ani.

Primul meu job a fost în America, datorită programului Work & Travel. Banii strânși i-am investit ulterior într-o afacere de tip network marketing. Deși am avut rezultate bune, mi-am dat seama că modelul acela de afacere nu coincide cu valorile mele și am decis să trec la pasul următor. Eram deja pasionat de ceea ce presupune antreprenoriatul, căutam orice oportunitate de a sta de vorbă cu oameni de afaceri, de a-i citi sau de a le urmări interviurile. Una dintre concluziile fundamentale la care am ajuns a fost aceea ca un antreprenor de succes știe să vândă. Orice.

Așa am ajuns să am primul job în vânzări, într-o industrie dificilă, dar care mă pasiona. Timp de doi ani am vândut mașini premium antreprenorilor și companiilor din România. Intrând în contact cu ei, cu modelele lor de business, a fost o oportunitate excelentă de a înțelege mai bine ce fel de antreprenor vreau eu să fiu.

Doi ani mai târziu, $3000 puși deoparte, și mult entuziasm:

Demisionez. Îmi cumpăr un curs de dropshipping în valoare de $900. Fac calculele: îmi mai rămân puțin peste $2000. Nu-i nimic, un motiv în plus pentru care să fac afacerea să funcționeze mai rapid. Urmează câteva luni în care mai puțin de 12 ore pe zi nu stăteam în fața laptopului. După ce consider că site-ul este gata, fac primele reclame. Prima zi: nimic. A doua zi: nimic. A treia: nimic… Și tot așa până când, o săptămână mai târziu aud: cha-ching.

Mixul de emoții simțit e greu de descris. O să-l descoperi și tu cât de curând.

Câteva luni mai târziu puteam spune că, în sfârșit, afacerea era una profitabilă. Eram, totuși, conștient de faptul că abia după primul an mă pot bucura, într-adevăr. Iar asta pentru că, statistic vorbind, după primul an, 90% dintre afacerile deschise falimentează.

Trece și primul an, iar eu sunt încă aici – deja trecusem pe caiet câteva eșecuri, la fel de multe învățături, și ceva mai multe realizări. Vedeam cum, în tot acest timp, am reușit să dau naștere unui brand, nu doar unui magazin oarecare de dropshipping.

Doi ani mai târziu, când credeam că business-ul meu este deja unul stabil, mă lovesc de realitate (și de pandemie). Realitatea era că, în cont, cifrele spuneau așa: $200. Două sute de dolari din care aveam de plătit reclame, produse, colaboratori, dar și propriul meu trai.

Știam că o afacere e un rollercoaster, dar până atunci am considerat-o ca fiind o metaforă. Eram în punctul cel mai de jos, și totuși eram conștient că traseul avea să fie unul lung. Am apăsat accelerația la maxim și doar câteva luni mai târziu celebram $1.000.000 în vânzări. Cum am făcut acest lucru?

Vei afla negreșit în curs. 

La momentul actual, mă bazez pe aceleași strategii care-mi produc din ce în ce mai mulți bani (și timp liber).

Așadar, dacă vrei să eviți greșelile pe care le-am făcut eu și pe care le face majoritatea la început de drum, dacă vrei pașii clar structurați, dacă vrei să te bucuri de libertate financiară cât mai curând, te aștept în comunitatea mea.

Împreună facem lumea un loc mai bun – și știi cum e, fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.

Iată câteva dintre rezultatele mele: